Derfor bør du overveje at udvide forretningen i Norden

Nordenb

Forretning i Norden? Her får du 10 gode grunde til at du bør overveje at udvide forretningen i Danmark, Norge, Sverige og Finland

På trods af kulturelle, økonomiske og forretningsmæssige forskelle har de nordiske lande meget til fælles.

Valget af, hvor en virksomhed skal placeres i denne del af verden, vil naturligvis afhænge af den pågældende virksomheds specifikke karakter.

Få en dialog om fordelene for din virksomhed ved et specifikt land. I denne artikel vil vi se på 10 gode grunde til, at udenlandske virksomheder etablerer sig i de nordiske lande (Danmark, Norge, Sverige og Finland).

1. Norden får internationale topplaceringer

De nordiske lande rangerer meget højt i internationale benchmarks i topplaceringerne over de mest sikre og bedste steder at bo, mindst korrupte lande og et af de bedste sundhedssystemer i verden.

2. Høj pålidelighed

Alt virker. Hvis noget ikke virker, vil det normalt blive rettet hurtigst muligt. Du sparer en masse tid og bekymringer, når du kan stole på infrastrukturen, logistik og tidsfrister m.m.

3. Alle taler engelsk

De fleste nordboere taler flydende engelsk og vil mere end gerne øve deres engelsk sammen med dig. Dog vil en grundlæggende forståelse af det lokale sprog gøre hverdagen lettere for dig.

4. Højt kvalificeret arbejdsstyrke

Takket være et godt offentligt skolesystem og et højt overordnet uddannelsesniveau vil det være relativt nemt at rekruttere lokale inden for de fleste brancher.

Højt kvalificeret arbejdsstyrke i Norden

5. Moderate selskabsskatter i Norden

De nordiske lande er traditionelt blevet opfattet som højskattejurisdiktioner. Selskabsskattesatserne er dog meget moderate i international sammenligning.

6. Forudsigeligt forretningsmiljø

De nordiske lande har en meget stærk finansiel sektor samt et stabilt, etisk og forudsigeligt erhvervsmiljø. Dette giver et solidt grundlag for en langsigtet forretningsløsning. God logistik, takket være moderne lufthavne, effektive havne og jernbaner.

7. Gode start-up miljøer og banebrydende ny teknologi

De nordiske landes regeringer samt lokalsamfund støtter forskning og udvikling, oprettelsen af start-up-hubs og arrangementer. Atmosfæren for start-ups har vist sig at være meget inspirerende.

8. Relativt nemt at finde lokale partnere

Det er nemt at finde lokale partnere, som du kan samarbejde med om fælles projekter. Det vil hjælpe med at opbygge din troværdighed lokalt.

9. Over 25 millioner forbrugere

Du træder ind på et pålideligt marked med en stærk købekraft på grund af det relativt høje BNP pr. indbygger.

10. Norden er et godt sted at teste nye ideer og produkter

Nordiske forbrugere og virksomheder er blandt de første til at tilpasse sig teknologisk, nye produkter og koncepter. Det kan være et smart træk at teste dine nye produkter og teknologier i Norden først, før virksomheden bliver global.

Få solidt fodfæste på det nordiske marked –  læs mere >>

Relaterede indlæg