Tænk internationalt FØR dine konkurrenter

Konkurrerer I på lige vilkår?

Vil du gerne konkurrere på lige vilkår som dine konkurrenter? Eller ønsker du at høste fordele, som dine konkurrenter endnu ikke har opdaget. Her er 3 vigtige spørgsmål, du som iværksætter altid bør stille dig selv. Vi kigger nærmere på de rå fakta. 

1. Konkurrerer I på lige vilkår?

Der er altid konkurrenter, som ønsker at tage dine markedsandele – og for nogle også internationale konkurrenter. Men konkurrerer I – når alt kommer til alt – på lige vilkår med konkurrenter i udlandet, når det gælder omkostninger som lønudgifter, afgifter, skatter m.m.?

Det er en rigtig god idé at kigge på din virksomhed og branche og sammenligne omkostningerne med udlandet. I nogle brancher er der f.eks. særligt høje afgifter, som du skal pålægge dine kunder. Det kan være konkurrenceforvridende, hvis dine konkurrenter i udlandet ikke er pålagt at gøre det samme.

2. Går du glip af vitale fordele?

Et engelsk selskab giver dig Europas bedste platform for forretningsudvikling. Og det er der mindst 4 gode grunde til:

  1. Du har gode muligheder for skattefradrag og tilskud til produktudvikling.
  2. Der er større mulighed for funding og investorer
  3. Du har adgang til et væsentligt større marked, hvis virksomheden er etableret i England
  4. Har du et unikt produkt og går med tanker om salg af virksomheden på sigt, kan du naturligvis også opnå en højere pris på et internationalt marked end det danske alene.

Vil du give konkurrenterne baghjul?

3. Hvor store er dine ambitioner?

Vil du gerne skabe vækst uden for Danmark, så tænk stort fra dag 1. Tænk internationalt allerede tidligt i processen. For har du de bedste forudsætninger i Danmark? Skal du i stedet vende det hele på hovedet –  starte i udlandet og først senere satse på Danmark? (Ja, også selv om det virker nærliggende lige nu at starte op hjemme).

Har du f.eks. en unik it-løsning eller en app (med intellektuel ejendomsret/Intellectual Property), som du har udviklet  i en dansk virksomhed, og hvor du senere planlægger at indtage markedsandele i udlandet, skal du være forberedt på at blive ekstra beskattet i Danmark.

Udvikler du en it-løsning eller et fysisk produkt, er det altså en rigtig god idé at registrere din produktudvikling i England fra start, før du går i gang. Det helt basalt væsentligt dyrere at udvikle i Danmark. I England er lønninger og skatter lavere. Du har som virksomhedsejer ekstra fradrag og lavere omkostninger på udvikling.

Relaterede indlæg